Изјава на верувањето

Нашата мисија да им помогнеме на жените да го сакаат Бог со својот живот е обликувана од нашите верувања за Бог и како Тој ни се открил преку Библијата. 

Еве кратко резиме на она што ние веруваме дека е вистина:

НИКЕЈСКИ СИМБОЛ НА ВЕРАТА

Верувам во Единиот Бог Отец, Седржител, Творец на Небото и на земјата, на сè видливо и невидливо; 

И во Единиот Господ Исус Христос, Син Божји, Единороден, Кој е роден од Отецот пред сите векови; Светлина од Светлината, вистински Бог од Бога вистински; роден, нестворен, едносуштен на Отецот, преку Кого сè станало; 

Кој, заради нас луѓето и заради нашето спасение, слезе од Небото и се вплоти од Светиот Дух и Марија Дева и стана човек; 

И беше распнат заради нас во времето на Понтиј Пилат, и страдаше, и беше погребен; 

И воскресна во третиот ден, според Писмото; 

И се вознесе на Небото и седи оддесно на Отецот; 

И пак ќе дојде со слава, да им суди на живите и мртвите, и Неговото Царство ќе нема крај; 

И во Светиот Дух, Господ, кој живот твори, Кој исходи од Отецот, на Кого се поклонуваме и Го славиме заедно со Отецот и Синот, и Кој говорел преку пророците; 

Во едната, света, соборна и апостолска Црква; 

Исповедувам едно крштение, за простување на гревовите; Го чекам воскресението на мртвите; И животот во идниот век. А М И Н 

РЕЗИМЕ НА ВЕРУВАЊЕ

Библијата е Божјата непогрешливиот Збор. 

Бог постои како три во Едно: Отецот, Синот и Светиот Дух. 

Исусовото божество, девственото раѓање, безгрешното човештво, помирувачката смрт на крстот, телесното воскресение и вознесувањето на небото. 

Сите згрешија и не ја достигнаа Божјата слава. 

Спасението е само преку благодатта, само преку вера, само во Христа. 

Светиот Дух живее во верниците, давајќи им сила да живеат христијански живот. 

Христос ќе се врати да им суди на живите и мртвите. 

Воскресението на телото: вечен живот за сите вистински верници во рајот и вечна казна за сите неверници во пеколот. 

Црквата ја сочинуваат вистински верници од секое племе, јазик и народ. 

На верниците им е заповедано да им ја кажуваат на другите добрата вест за евангелието.