ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО НАШАТА ЗАЕДНИЦА

Во Love God GreatlyЉуби го Бога со цело срце, ја разбираме борбата да најдеме време да бидеме во Божјиото Слово во средината на нашите зафатени денови. Затоа ги создадовме нашите женски библиски студии околу докажан и ефикасен метод на библиско проучување наречен СОАП. Одвојувајќи само 15-20 минути на ден, ние ви помагаме не само да најдете време да го прочитате Божјиот Збор, туку и да научите да го применувате во вашиот живот.

Имаме желба да ви служиме преку нашите библиски студии на вашиот јазик и да ви помогнеме да формирате или да најдете љубезна заедница на жени за да го проучувате Божјиот Збор заедно.

Овие библиски студии ми го променија животот! Лесно се прават, одземаат само 15 минути и ми помагаат да се зближам со Бога! Многу ги препорачувам!”

Александра

Библиски студии

Што е Љуби Го Бога со цело срце?

Love God Greatly Љуби Го Бога со цело срце е меѓународна женска организација која им помага на жените да Го сакаат Бог со своите животи… Една библиска студија, еден превод, една жена. Ние се бориме против библиската неписменост низ целиот свет на преку 40+ јазици со обезбедување на убаво дизајнирани библиски студии и ресурси кои ги водат жените во поголемо разбирање на Бога додека живеат според Неговото Слово.

Play Video

Срце зад Љуби Го Бога со цело срце:

Слушнете го основачот и директорот на ЛГГ Љуби Го Бога со цело срце, Анџела Перит

Play Video

Приказни на преведувачите:

Низ целиот свет, постои итна потреба од женски библиски студии на повеќе јазици. Вашите купувања и донации за проучување на Библијата одат директно во исполнување на оваа потреба.

Слушнете приказни од некои од нашите жени кои споделуваат како Бог се движи во светот преку Љуби Го Бога со цело срце.

Придружете се на Нашата заедница

Љуби Го Бога со цело срце започнува со едноставен библиски план за читање, но ние не застануваме тука. Сакаме локално да се собираме во домовите и црквите, додека други се поврзуваат онлајн со жените низ целиот свет.